

تغذیه مناسب در صورت ابتلا به آنفولانزا چیست؟
تغذیه مناسب در مدیریت بیماری آنفولانزا بسیار مفید است. ممکن است با آنفولانزا به اندازه معمول غذا نخورید ، زیرا احتمالاً اشتهایتان کم شده است. با این حال، زمانی که غذا می خورید، بهتر است غذاهایی را انتخاب کنید که انرژی و مواد مغذی مورد نیاز شما را تامین می کند تا شما را دوباره روی پای خود بازگرداند.
الف: هیدراتاسیون یا جبران آب بدن
تب، تعریق و از دست دادن اشتها در آنفولانزا شایع است. در نتیجه به راحتی می توانید کم آب شوید. پس تغذیه مناسب حاوی مایعات مقوی یکی از مهمترین اهداف یک رژیم غذایی در بیمار آنفولانزایی است.
وقتی صحبت از نوشیدنی های آبرسان به میان می آید، آب بهترین گزینه است. علاوه بر تامین مایعات، به عنوان سم زدایی طبیعی برای بدن شما عمل می کند. اگر به دنبال چیزی با طعم بیشتر هستید، موارد ذیل توصیه میشود:
· سوپها و آبگوشتها
· چای زنجبیل
· چای گیاهی با عسل
· چای عسل و لیمو (به مقدار مساوی با آب گرم مخلوط کنید)
· آبمیوه های خالص بدون قند
· میوه ها و سبزیجات
ب: مواد غذایی مناسب
خوردن غذاهای مناسب به بدن شما انرژی و مواد مغذی لازم برای عملکرد را می دهد و این در صورت ابتلا به آنفولانزا بیش از زمانی که سالم هستید مهم است.
· سوپها و آبگوشتها
سوپها و آبگوشتهای مرغ یا گوشت قرمز بهمراه سبزیجات یک انتخاب تسکین دهنده و غنی، از زمان شروع علائم تا بهبودی کامل است. آبگوشت به جلوگیری از کم آبی بدن کمک می کند و عناصر گرم آن می توانند به تسکین گلودرد و رفع احتقان کمک کنند. آبگوشت مایعات و الکترولیت ها را برای جلوگیری از کم آبی بدن تامین می کنند. گوشت قرمز و مرغ، پروتئین و روی را تامین می کند .هویج منبع خوبی از ویتامین A است .کرفس و پیاز ویتامین C را تامین می کنند. سزیجات و گیاهان حاوی آنتی اکسیدان هستند .
· سیر
سیر علاوه بر اینکه عطر و طعم یکتایی به خوراک شما میدهد، یک درمان بالقوه برای بیماری های مختلف است. ضمنا سیر دارای خواص ضد ویروسی است و ممکن است با تقویت سیستم ایمنی از گسترش عفونت های ویروسی جلوگیری کند.
· غذاهای حاوی ویتامین D
ویتامین D برای سلامت استخوانها و دندان و سایر ارگانهای بدن ضروری است، و در عین حال یک عنصر ضروری برای عملکرد بهینه سیستم ایمنی بدن است. برخی تحقیقات پیشنهاد کرده است که مکملهای ویتامین D ممکن است به جلوگیری از عفونت با آنفولانزا و COVID-19 کمک کند و خطر عوارض را در صورت بروز آنها کاهش دهد.
غذاهای حاوی ویتامین D عبارتند از:
o روغن کبد ماهی (امگا 3)
o برخی از ماهی ها مانند قزل آلا و سالمون
o شیر و لبنیات
o شیرهای غنی شده جو، بادام و سویا
· ماست
ماست منبع خوبی از پروبیوتیک ها است . پروبیوتیک ها باکتری های مفیدی هستند که می توانند به حمایت از سیستم ایمنی بدن کمک کنند. برخی مطالعات نشان داده اند پروبیوتیک ها ممکن است شدت آنفولانزا را در برخی افراد کاهش دهند،
· میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین C
ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن شما، که به ویژه در هنگام بیماری مهم است.
غذاهای سرشار از ویتامین C عبارتند از:
o فلفل قرمز یا سبز
o پرتقال یا آب پرتقال 100% تازه
o آب گریپ فروت
o آب لیمو
o کیوی
o کلم بروکلی
o مکمل های ویتامین C گزینه دیگری هستند.
· سبزی های برگ دار
اسفناج، کلم پیچ و سایر سبزی های برگ دار نیز می توانند در هنگام ابتلا به آنفولانزا به تقویت سیستم ایمنی شما کمک کنند، زیرا منابع با کیفیتی از مواد مغذی هستند. مانند ویتامین های A، C، E و K.
· کلم بروکلی
بروکلی مواد مغذی ضروری را فراهم می کند که در کنترل آنفولانزا سودمند هستند. آنها شامل ویتامین های C و E تقویت کننده سیستم ایمنی به همراه کلسیم و فیبر هستند.
· بلغور جو دوسر
هنگامی که بیمار هستید، یک کاسه داغ بلغور جو دوسر می تواند یک انتخاب غذایی آرام بخش و مغذی باشد. بلغور جو دوسر منبع خوبی از چندین ماده مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی است ، از جمله:
o مس
o آهن
o سلنیوم
o روی
o فیبر
o پروتئین
· ادویه جات ترشی جات
افزودن برخی ادویه ها به رژیم غذایی شما، مانند زنجبیل و زردچوبه ، ممکن است به کاهش علائم کمک کند، زیرا این ادویه ها حاوی خواص ضد التهابی هستند که می توانند به از بین بردن احتقان کمک کنند.
ج: غذاهایی که باید اجتناب کرد
· الکل. این باعث کم آبی بدن می شود و می تواند سیستم ایمنی بدن شما را کاهش دهد.
· غذاهای چرب. غذاهای سرخ شده، پیتزا و فست فودها ممکن است سخت هضم شوند.
· قندهای ساده بیش از حد غذاها و نوشیدنی هایی مانند آب نبات، نوشیدنی های شیرین و برخی آب میوه ها می توانند اسهال را طولانی کنند.
· مصرف لبنیات را مدیریت کنید. شیر و فرآورده های آن حاوی قند لاکتوز هستند. برخی از افرادی که از گاستروانتریت ویروسی بهبود می یابند ممکن است مشکلاتی را در هضم لاکتوز تجربه کنند.
· غذاهای فرآوری شده. غذاهای زنجیره ای فست فود و غذاهای آماده به دلیل سطوح بالای فرآوری، حاوی مواد مغذی کمتری هستند.
د: برای جلوگیری از آنفولانزا، در طول سال چه غذاهایی مصرف کنیم؟
خوردن یک رژیم غذایی مغذی در طول سال یک راه عالی برای تقویت ایمنی است که به نوبه خود ممکن است به جلوگیری از آنفولانزا کمک کند. خوردن غذاهای غنی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مختلف در این زمینه کمک کننده است، مانند:
· ویتامین C : پرتقال، فلفل و گریپ فروت
· ویتامین D : ماهی قزل آلا، قارچ و شیر غنی شده
· روی: گوشت قرمز و غلات غنی شده
· سلنیوم: غذاهای دریایی، تخم مرغ و لبنیات
· آهن: گوشت بدون چربی، لوبیا سفید و آجیل
· پروتئین: لوبیا، آجیل و مرغ
· پروبیوتیک ها: کفیر، ماست
· پری بیوتیک ها: سیر، پیاز و تره فرنگی











