

به گزارش مرکز خبر دزفول:دکتر مهشید عصار تصریح کرد به خطر انداختن سلامت خانواده ای که برای تفریح سالم به پارکها یا اماکن عمومی مراجعه میکنند، بدنبال استعمال قلیان و مواد دخانی مضر و سرطانزا توسط سایرین،نه تنها غیرقانونی است بلکه کاملا غیر اخلاقی و به دور از فرهنگ انسانی است.
وی با توجه به اینکه استان خوزستان بدلایل مختلف از جمله ریزگردها، بالاترین آمار شیوع آسم و بیماریهای تنفسی را به خود اختصاص داده، تاکید کرد بارها گفته شده که دود قليان دارای ۴۰۰ ماده سمی و سرطان زاست.
تنباكوی ميوه ای با ظاهری جذاب و نامگذاری گول زننده علاوه بر آن، حاوی مواد افزودنی ديگریست كه آنها نیز میتوانند باعث ایجاد آسم و آلرژی و یا تشدید آن شوند.
قانونگذار در راستای حقوق عامه و به منظور حفظ سلامت عمومی به ويژه محافظت کودکان و اطرافیان در برابر استنشاق تحميلی دود محصولات دخانی، استعمال اين مواد را براساس ماده ۱۳ قانون جامع كنترل و مبارزه ملی با دخانيات و همچنین ماده ۷ آيين نامه اجرايی اين قانون، در كليه اماكن عمومی، پارك ها و بوستان ها ممنوع اعلام کرده است. ولی متأسفانه غالبا در این مورد توسط افراد ناآگاه و یا افراد سودجو به حقوق تمام افرادی که مایل به آسیب از مواد دخانی نیستند، خصوصا کودکان تعرض میشود و سلامتشان مورد تهدید واقع میشود.
عصار خاطر نشان كرد: تامين محیطی سالم و امن برای مردم به خصوص کودکان، مادران باردار، سالمندان، در تفریحگاهها و پارك های شهر و روستا در گرو اجرای صحیح قانون و همكاری همه دستگاه های اجرايی و نظارتی به خصوص شهرداری و نیروی انتظامی با پشتیبانی دستگاههای فرهنگی و رسانه هاست.
در این ایام که تقاضای بیشتری برای استفاده شهروندان و مسافران از اماکن تفریحی و عمومی شهرستان وجود دارد ضرورت هماهنگی و همكاری ارگانهای مجری قانون با مجموعه مديريت شهری در ايفای نقش موثرتر، بیش از پیش احساس میگردد.
روابط عمومی معاونت بهداشت از کلیه شهروندان گرامی درخواست دارد در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی از جمله تخلفات مربوط به دخانیات، بصورت ۲۴ساعته با سامانه شکایات ۱۹۰ تماس گرفته و در مسیر ارتقای سلامت جامعه همکاری داشته باشند.











